Een lease auto voor de zaak is al een tijdje ingeburgerd. Maar ook als particulier ben je de dag van vandaag geen vreemde eend in de bijt meer wanneer je een wagen least in plaats van een nieuwe of tweedehandsauto aanschaft. Waarom private leasen aan populariteit wint heeft vooral te maken met de talrijke gekoppelde voordelen. Denk maar aan de verzekeringen, onderhoudsbeurten en de wegenbelasting die standaard in het bedrag zijn inbegrepen. De voordelen van privé leasen even in een notendop geschetst.

De grote voordelen om als particulier een auto te leasen

Auto leasen brengt heel veel voordelen met zich mee. We zetten de belangrijkste pluspunten even op de kaart:

  • Je rijdt altijd om de zoveel jaren met een fonkelnieuwe auto
  • Je hebt de keuze uit de nieuwste modeltypes
  • Volgens je eigen normen en behoeftes kan je de vierwieler laten afwerken en samenstellen
  • Je kan op beide oren slapen wat betreft de autoverzekering, de onderhoudskosten en de wegenbelastingen
  • Je krijgt in de meeste gevallen fiscale voordelen
  • Bij pech hoef je alleen maar je leasemaatschappij te verwittigen en staat er een vervangauto ter beschikking

Fonkelnieuwe wagen zonder te moeten investeren

Een van de hoofdredenen om een private lease af te sluiten is dat je met een spiksplinternieuwe wagen kunt rondrijden zonder dat je zelf je zuurverdiende spaarcenten moet investeren of hiervoor je spaarpot moet aanspreken. Het grootste pluspunt is dus dat je geen spaarcenten op tafel moet leggen en een buffer voor andere doeleinden kunt gebruiken. Het enige wat je moet doen is een paar honderd euro per maand klaar leggen om de auto te betalen volgens de contractuele overeenkomst. Op die manier is je droomauto ineens toch helemaal bereikbaar.

Rondrijden met een auto zonder onvoorzien beslommeringen

Het gebruiksgemak van een private lease tart elke verbeelding. De leasing maatschappij waar je mee in zee stapt, regelt alles tot in de kleinste details voor jou. Verzekering, verkeersongevallen of brute pech zitten allemaal in de vastgestelde maandelijks terugkerende prijs inbegrepen. Onverwachte onkosten behoren bijgevolg definitief tot de voltooid verleden tijd.

Een private lease is beterkoop dan je denkt

Veel mensen twijfelen vaak nog en staan voor een dilemma. Ze denken dat een private lease peperduur is. Op het eerste gezicht lijkt dat verhaal enigszins met de waarheid te stroken. Je telt maandelijks immers voor 4 jaar (of langer) een bepaald bedrag voor een vierwieler die nooit de jouwe gaat zijn. Maar als je een optelsom maakt van de minnen en plussen, kom je in de meeste gevallen tot het besluit dat private leasen een stuk goedkoper is dan een auto kopen die je moet aanschaffen. Dit heeft vooral te maken dat de onvoorziene bijkomende onkosten vrij hoog kunnen oplopen.