Ben jij aan het overwegen om een auto te leasen voor je bedrijf, maar zie je het niet zitten dat je hier dan voor langere tijd aan vastzit? Wellicht heb je tijdelijk mensen in dienst, die je wel wil kunnen voorzien van een auto. Of je ziet het zitten om een nieuw model auto uit te proberen, maar je vindt huren te duur? In deze en andere gevallen is shortlease zeker de moeite waard. Je kunt dan voor een kortere periode een auto leasen, zonder dat je aan een lang contract vastzit.

Wat is shortlease precies?

Laten we om te beginnen eens uitleggen wat shortlease precies inhoudt. Wanneer je normaal gesproken een auto leaset, dan zit je hier voor langere tijd aan vast. Een periode van meerdere jaren is dan zeker niet ondenkbaar. Bij shortlease hoef je hier niet bang voor te zijn. Je tekent namelijk een contract voor een periode vanaf een maand, waarbij je altijd de mogelijkheid hebt om dit contract na de eerste maand op te zeggen. Dit, terwijl je wel verder alle voordelen hebt die bij het leasen van een auto horen. Met andere woorden: lagere kosten dan bij een huurcontract, geen zorgen over onderhoud van de wagen en altijd de mogelijkheid om over te stappen op een andere auto.

Wat voor voordelen heeft shortlease?

Je wil een auto leasen maar niet aan een langdurig contract vastzitten? Shortlease is dan de ideale oplossing. Maar daarnaast zijn er nog meer voordelen als je kiest voor shortlease. Zo heb je geen investeringskosten voor de aanschaf van een auto. Je kunt korte tijd een auto leasen, hiermee stoppen en dan later weer opnieuw een auto leasen. Dit is bijvoorbeeld handig als je de auto leaset voor een werknemer die tijdelijk voor een project een auto nodig heeft. Je kunt ook een werknemer met een tijdelijk contract een auto aanbieden. Je hoeft geen jaarrekening te overleggen bij shortlease, zodat dit ook een goed alternatief is voor startende ondernemers. En: je beperkt de financiele risico’s voor je bedrijf, doordat je niet verplicht bent de auto voor een bepaalde periode te leasen. Er zijn met andere woorden flink wat voordelen op te noemen van shortlease. In Nederland wordt dit aangeboden door een groot aantal leasemaatschappijen. Neem dan ook een kijkje bij leasebedrijven bij jou in de buurt om te bekijken welke mogelijkheden deze voor je klaar hebben staan op het gebied van shortlease van een auto. Je zult dan merken dat dit een prima alternatief is voor het huren van een auto, of het aangaan van een langdurige lease.