rijlessen auto

Wil je binnenkort rijlessen nemen voor het bepalen van je rijbewijs, of is het tijd voor je zoon of dochter om lessen te gaan nemen? Dan is het een goed idee vooraf naar verschillende rijscholen te zoeken. Op deze manier krijg je namelijk inzicht in de verschillende aanbieders, maar kun je ook inzien wat bijvoorbeeld het slagingspercentage is van de rijschool. Hoe je de juiste rijschool uitkiest, vertellen wij je in dit artikel!

Vergelijk de kosten van een pakket

Je doet er goed aan de kosten van een pakket, of van losse lessen, van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar een rijschool Utrecht? Dan heb je veel keuze. Het loont dan zeker om eens goed naar het kostenplaatje te kijken. Zet voor jezelf ook alle kosten op papier, zodat je een duidelijk overzicht hebt. kijk overigens wel goed naar wat er allemaal in het pakket zit, en bespreek dit ook met de instructeur. Op die manier kom je niet achteraf voor verrassingen te staan, en weet je precies wat je moet betalen.

Bekijk het slagingspercentage

Het slagingspercentage zegt veel over een rijschool, want hoe hoger dit percentage is, des te meer mensen hier geslaagd zijn voor hun rijbewijs. Het landelijk gemiddelde is 50 procent. Heb je een rijschool gevonden die vrij goedkoop is, maar een slagingspercentage heeft die ver onder de 50 procent ligt? Dan is het verstandig nog even verder te zoeken. Kijk daarnaast ook direct of de betreffende rijschool gebruikmaakt van een leskaart, waar jij je eigen vorderingen kunt zien.

Doe een proefles bij een rijschool

Een proefles is voor beide partijen een goed idee. op die manier krijg jij namelijk een mooi inkijkje in hoe de rijschool werkt, en ziet de instructeur hoe jij achter het stuur bent. op die manier kan hij direct een goede inschatting maken van het aantal lessen dat je nodig hebt, wat weer handig is om te weten voor het totale kostenplaatje. Een goede instructeur vertelt jou tijdens je proefles wat alles in de auto is, en let er vooral op of je erg onzeker bent achter het stuur of niet.

Een goede rijschool is niet altijd de goedkoopste

Het is goed om te onthouden dat een goede rijschool niet altijd de goedkoopste is. we willen nooit teveel betalen voor iets, maar het halen van je rijbewijs is belangrijk voor de rest van je leven. Het zou dan ook zonde zijn als je niet slaagt omdat de lessen niet goed gegeven worden, waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt bent. een goede rijschool herken je aan een goed slagingspercentage, maar ook het werken met een leskaart en het maken van duidelijke afspraken, bijvoorbeeld bij lesuitval. Daarnaast zal hij je ook altijd de voordelen van een tussentijdse toets uitleggen, en laat hij tijdens de tussentijdse toets een instructeur meerijden.

Is de rijschool aangesloten bij de VRB, FAM en Bovag, en hebben de instructeurs een WRM-pas? Dan kun je er vaak vanuit gaan dat het een goede rijschool is.