Het wordt steeds warmer: de temperaturen lopen op en de ijskappen smelten. Je voelt dat de zomer steeds warmer wordt en zelfs aan zee met een lekker briesje is het niet uit te houden. Het is de realiteit: dankzij de klimaatverandering schieten de temperaturen de lucht in en kan je het maar slecht uithouden zonder te zweten. Het is maar lastig vol te houden in de warme zomer. Dit is allemaal te wijten aan klimaatverandering, en dat is natuurlijk ontstaan door het slechte gedrag van de mens. We willen met z’n allen steeds meer voor minder geld, en dat kan natuurlijk niet. We willen steeds verder vliegen, en dan ook nog eens vaker per jaar. Daarnaast hebben we nog nooit zoveel auto’s gehad, en laten we de auto amper staan om een klein boodschapje te doen bij de supermarkt. Op deze manier gaat het hard met het milieu, en dan op een negatieve manier. Gelukkig zijn er veel alternatieven bedacht om wat duurzamer te leven, bijvoorbeeld door het berijden van een elektrische fiets of het rijden in een elektrische auto. Want, waarom zouden deze vervoermiddelen beter zijn? Dat lees je hier!

Veel minder uitstoot

Allereerst is een logische reden waarom een elektrisch voertuig beter voor het milieu is, de uitstoot van het voertuig. Een vervoermiddel dat rijdt op elektriciteit stoot veel minder schadelijke stoffen uit dan een auto op benzine. Op deze manier kunnen er weer veel bomen en planten groeien, en krijgen ze voldoende zuurstof. De natuur kan weer heerlijk groeien, omdat jij de elektrische auto pakt of de elektrische fiets! Voel je verantwoordelijk en denk aan je uitstoot!

Ze laden relatief snel op

De meeste mensen denken dat je urenlang moet wachten voordat je elektrische auto of fiets is opgeladen. Je moet je urenlang vervelen naast je auto of fiets, en op deze manier kom je natuurlijk nooit op tijd om je bestemming aan. Dat valt reuze mee! Het is bovendien het uitgelezen moment om een welverdiende pauze in te lassen, want zo snel gaat de batterij echt niet leeg! Dus: gun jezelf het gemak van een elektrische auto of fiets, en je wilt nooit meer iets anders!

Het kost veel minder geld

Een argument dat vooral voor elektrische auto’s geldt: je bent relatief gezien veel goedkoper uit als je niet meer op benzine rijdt. Door de oorlogen is de prijs van benzine enorm duur, en dat is allesbehalve prettig. Je wilt niet een fortuin uitgeven om alleen van A naar B te komen, terwijl je verder niks kan doen. Een elektrische auto rijdt op elektriciteit en dat is veel goedkoper. Wees wijs!