Als je op zoek bent naar een zuinige auto, dan wil je natuurlijk weten welke merken het beste scoren. In dit blogartikel geven we je een overzicht van de meest zuinige auto’s van dit moment. We leggen uit wat het gemiddelde brandstofverbruik is per type auto en laten je zien welke automerken hier het best in scoren. Op deze manier vind je snel een zuinige auto die bij jou past.

De soorten zuinige auto’s

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat er drie soorten zuinige auto’s zijn: dieselauto’s, elektrische auto’s en benzineauto’s. Dieselauto’s zijn over het algemeen de meest zuinige auto’s, gevolgd door elektrische auto’s en dan benzineauto’s.

Dieselauto’s

Dieselauto’s verbruiken minder brandstof dan andere soorten auto’s omdat ze een efficiëntere motor hebben. Ze maken gebruik van een verbrandingssysteem dat ervoor zorgt dat er minder energie verloren gaat tijdens het rijden. Dit maakt dieselauto’s ongeveer 15% tot 20% zuiniger dan benzine- of elektrische auto.

Elektrische auto’s

Wat betreft elektrische auto’s; deze zijn zuiniger dan benzine- of dieselauto’s omdat ze geen brandstof nodig hebben om te rijden. Ze maken gebruik van een batterij die hen in staat stelt om zo’n 150 tot 200 kilometer te rijden op een enkele lading. Benzineauto’s verbruiken aan de andere kant ongeveer 0,25 liter per 100 kilometer.

Benzineauto’s

Benzineauto’s komen het minst uit de verf als het gaat om zuinigheid. Dit komt omdat ze een minder efficiënte motor hebben dan diesel- of elektrische auto’s. Benzineauto’s verbruiken ongeveer 0,33 liter per 100 kilometer. Benzineauto’s zijn wel goedkoper in aanschaf dan diesel- of elektrische auto’s, dus je moet wel afwegen wat voor jou het belangrijkste is: zuinigheid of prijs?

De beste merken auto’s

Nu je weet welke soorten zuinige auto’s er zijn, is het tijd om te kijken naar welke merken auto’s het best scoren. Op dit moment zijn er twee automerken die bovenaan staan als het gaat om zuinigheid: Toyota en Mazda.

Toyota is een Japans automerk dat bekendstaat om de hoge kwaliteit van hun auto’s. Ze maken voornamelijk kleinere auto’s, maar ze hebben ook een aantal SUV’s en sedans in hun assortiment. Mazda is ook een Japans automerk, maar ze maken voornamelijk grotere auto’s zoals SUV’s en sedans. Mazda staat bekend om de hoge kwaliteit van hun auto’s en hun innovatieve technologieën.

Al met al zijn beide automerken erg zuinig, maar Mazda heeft net iets betere cijfers als het gaat om brandstofverbruik. Dit komt omdat ze gebruikmaken van een innovatieve technologie die ervoor zorgt dat de auto’s minder brandstof verbruiken. Dit is dan ook het meest zuinige merk waar je voor kunt kiezen.