Als je een eigen auto hebt, dan heb je natuurlijk nogal eens onderdelen nodig. Koop je ze zelf of laat je alles regelen door een garage? Soms kan het goedkoper zijn als je zelf de onderdelen voor je auto bestelt. Het is dan natuurlijk wel fijn als je een beetje handig bent. En je kunt vast en zeker je winst doen met onderstaande handige tips.

Kijk goed naar je auto

Dit lijkt misschien bijna een overbodige tip, maar als je auto onderdelen nodig hebt, komt het heel precies. Je moet dus exact het merk, het bouwjaar, het model en de serie weten. Als je namelijk online onderdelen zoekt, zal er zeker naar deze gegevens gevraagd worden. Zorg er dus voor dat je deze kennis paraat hebt. Wellicht weet jij dit allemaal precies, maar als dat niet zo is, wat doe je dan? Neem je gebruikershandleiding erbij of kijk even online en je hebt de benodigde feiten zo gevonden.

Handmatige of automatische versnelling

Veel mensen weten dit niet, maar een heel groot onderdelen zijn afhankelijk van je manier van versnellen. Bij een handmatige versnelling heb je weer hele andere onderdelen nodig dan bij een automatische versnelling. Zorg er dus voor dat je hier goed op let bij het bestellen van onderdelen. Zeker als je onderdelen zoals onder meer motorsteunen of bijvoorbeeld radiatoren nodig hebt.

Houd het chassisnummer bij de hand

Het chassisnummer zegt je niet zoveel? Wellicht kun je dan meer met het PR-nummer of het VIN-nummer. Als je dat nummer hebt, weet je meteen alles over het bouwjaar, de kleur en eigenlijk zo ongeveer alles wat je wilt weten over je auto. Voer dus zeker dit nummer in en je weet dat het onderdeel perfect gaat passen. Dit nummer bestaat uit 17 tekens. Het gaat om zowel letters als cijfers. Je vindt het in de hoek van het dashboard of op de deurpost van je auto. Elk voertuig over de hele wereld heeft dit nummer.

Let op de editie van je auto

De ene auto heeft een veel krachtiger remsysteem nodig dan de ander. Let dus goed op de editie waarvoor je onderdelen nodig hebt. Als voorbeeld kun je even denken aan een Mercedes-Benz-C-klasse. Natuurlijk zijn er nog heel wat andere auto’s die vallen in de C-klasse. Toch heeft de ene auto een hele andere wegligging dan de andere auto. Ook het vermogen kan heel verschillend zijn. Ook een belangrijk aandachtspuntje dus.

Kom je er nu helemaal niet uit, dan zijn er altijd wel mensen bij de klantenservice die je graag een handje verder helpen. Zo weet je zeker dat je het juiste onderdeel te pakken hebt.