Een goede voorbereiding is goud waard, vooral als je deelneemt aan een racing wedstrijd! Ook als je op recreatief niveau sport, is het echter van groot belang dat je weet waar je aan begint én de nodige maatregelen treft.

Wil je wat meer info en advies over racing kledij en accessoires? Laat je dan zeker helpen door de volgende tips en advies!

3 kledingstukken en accessoires voor échte racers

1. Een racing bril

Een goede racing bril is een must-have als je de baan op wilt, vooral als het gaat om een wedstrijd. Met een stevige racing bril bescherm je je ogen, maar zorg je ook voor een beter zicht op de baan. Hierdoor is de kans dat je een goede tijd rijdt veel groter, én voorkom je daarbij een hoog risico op ongevallen of andere problemen.

Tegenwoordig vind je heel wat betrouwbare racing brillen, van merken als NASCAR en meer. Kies zeker voor een goede kwaliteit, want de prijs die je daar extra voor betaalt vertaalt zich hoe dan ook in méér rijcomfort en veiligheid.

2. Een goed paar handschoenen

Ook handschoenen mogen niet ontbreken in je uitrusting als je op professioneel of recreatief niveau racet. Handschoenen voor racers bestaan uit leer of een gelijkaardige, synthetische stof die je meer grip biedt tijdens het rijden. En dat is natuurlijk essentieel als je ten allen tijde de volledige controle wilt over je voertuig.

Let bij de zoektocht naar goede handschoenen vooral op het gebruik van het materiaal in de vingers. Dit bepaalt immers de grip die je hebt op je stuur tijdens het rijden, en dus rechtsreeks ook je controle, veiligheid en prestaties!

3. Een racing jacket

Ten slotte vormt een goede racing jacket zowat de basis van je uitrusting als racer, zeker als je op professioneel niveau aan wedstrijden meedoet. Racing jackets zitten comfortabel, maar zorgen ook wel voor voldoende stabiliteit en bescherming van je lichaam.

Daarbij kan het natuurlijk geen kwaad om op zoek te gaan naar een jacket waar je je goed in voelt, en die qua afwerking, kleur en design een beetje bij je persoonlijke voorkeuren aansluit. Dit zal het racen op zich alleen maar leuker maken – en dat is op elk niveau belangrijk!

Investeer in een goede uitrusting als racer

Of je nu ambitieus bent als racer en wilt meedoen aan NASCAR wedstrijden of racen gewoon ziet als een leuke tussentijdse hobby, dankzij een goede uitrusting wordt het leuker, beter, veiliger en aangenamer. Bovenstaande tips zijn slechts het begin, maar helpen je alvast goed op weg om je innerlijke racer naar boven te halen!