In de zomer wil iedereen altijd de perfecte summer body hebben: de paar weken voordat de zomer officieel begint, is de sportschool bomvol met fanatieke sporters die nog even het onderste uit de kan willen halen. Op vakantie wil natuurlijk flaneren op het strand met een strak lijf, waarin je spieren duidelijk zichtbaar zijn. Dat is helaas niet voor iedereen weggelegd: de een is van nature wat breder dan de ander, en hoeveel je dan ook sport, een heel slank lichaam kan je gewoon nooit krijgen. Gelukkig is sporten ook goed voor je mentale gezondheid en conditie, en hoef je het niet per se te doen voor een slank lichaam! Er zijn diverse voordelen verbonden aan sporten. Maar, met welke sporten verbrand je dan de meeste calorieën? Je wil natuurlijk niet zo’n standaard saaie sport doen als iedereen, zoals voetbal of hardlopen. Lees hieronder welke bijzondere sporten ervoor zorgen dat de kilo’s eraf vliegen!

Hoelahoepen

Een ring om je heupen laten draaien: simpeler kan het bijna niet. Toch is hoelahoepen best een uitdagende sport, omdat het bewegen met je heupen flink wat energie kost. Je moet hard bewegen met je lichaam om de hoepel hoog te houden, omdat hij anders langzaam nar beneden zakt. Je kan tevens allemaal fitnessoefeningen doen, zoals squatten of jumping jacks om het wat uitdagender te maken voor jezelf. Doe dit alleen als je al goed kan hoelahoepen, anders is het veel te moeilijk! Beginners moeten gewoon rustig beginnen en dan opbouwen. Zo boek je het beste resultaat!

Rolschaatsen

Rolschaatsen is een sport waar je niet 1, 2, 3 aan denkt. Het is een geweldige sport die wel wat oefening vereist, omdat het best eng is om op rolschaatsen te rijden. Je danst lekker op de muziek en bent in de buitenlucht, wat natuurlijk al twee grote pluspunten zijn. Je verbrandt met een uurtje rolschaatsen bijna zo’n 700 calorieën wat enorm veel is. En, wanneer koop jij een paar rolschaatsen om te gaan rijden?!

Aquajoggen

Aquajoggen, het is niet alleen geschikt voor oude vrouwen in een badpak met een badmuts op hun hoofd. Hoe vaak heb jij deze vrouwen wel niet uitgelachen op de camping, omdat het er gewoon zo belachelijk uitziet. Dat kan wel zo zijn, maar aquajoggen is enorm goed voor je lichaam en best wel zwaar door het zwemwater. Die vrouwen maken zich natuurlijk niet voor niets zo belachelijk: zij hebben namelijk straks een slank lichaam waar je u tegen zegt! Duik dus het zwembad in, en wie weet heb jij binnen een handomdraai een gespierd lichaam.