Als een beest tekeer gaan in de sportschool en al je frustraties botvieren op die boksbal: veel mensen vinden het heerlijk! Zeker als de zomer weer voor de deur staat, dan is er opeens nood aan de man bij veel mensen: ze zijn nog helemaal niet summerbody ready, en dat is nogal vervelend. Je wilt er namelijk goed bijlopen op het strand, en dat kan alleen met een afgetraind lichaam volgens men (hoewel elk lichaam een summer body is: hier hoef je niet per se een afgetraind lichaam voor te hebben). Een potje tennis of padel, een rondje hardlopen of toch een paar baantjes zwemmen: alles werkt goed voor de lijn en zorgt ervoor dat je een paar kilootjes afvalt. Een belangrijke voorwaarde om goed te kunnen sporten, is het dragen van de juiste sportschoen. Dit is essentieel, omdat er een aantal vervelende dingen ontstaan als je de verkeerde schoenen draagt. Ben jij ook benieuwd wat er allemaal kan gebeuren als je slechte sportschoenen draagt? Lees dan snel verder en jij koopt nooit meer de verkeerde schoenen!

Voorkom blessures

Een goede sportschoen zorgt er allereerst voor dat je een minder grote kans hebt op blessures. Een hamstring die gaat branden of zelfs overbelast raakt, dat is funest voor een hardloper. Misschien heb jij wel een pijnlijke enkel omdat je hem om de haverklap verzwikt, doordat jij een te grote sportschoen draagt of een sportschoen die niet stevig genoeg is. Dit is heel onprettig: jij kan nooit het onderste uit de kan halen als jij steeds een nieuwe blessure oploopt door de verkeerde schoen. De ene schoen is niet gemaakt voor jouw sport, omdat je bij hardlopen hele andere spieren gebruikt dan bij tennis!

Houd het lang vol

Een lang uithoudingsvermogen is noodzakelijk om goed te kunnen hardlopen. Als jij die marathon wil uitrennen, dan moet je flink op je tanden bijten en even doorbikkelen. Een manier om jouw uithoudingsvermogen een boost te geven, is door goede sportschoenen te kopen. In een leuke outfit met bijpassende schoenen, loop je net wat lekkerder!

Je gewrichten raken niet overbelast

Als je een verkeerd soort schoen draagt, kan het zijn dat je je gewrichten op de verkeerde manier belast. Wie weet gebruik je je scheenbenen wel veel te veel door die ene schoen te dragen, maar je bovenbeenspieren worden amper getraind omdat jij veel te weinig druk zet op dit lichaamsdeel. Het is dus verstandig om dit te controleren met een deskundige. In de winkel kunnen ze je goed adviseren welke schoen het beste voor jou werkt. Op deze manier kan jij met een gerust hart een rondje rennen buiten!