Zakelijke auto’s zijn er in alle soorten en maten. Het is dan ook niet zo gek dat veel ondernemers de juiste keuze moeilijk vinden. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunt volgen om de beste zakelijk auto te vinden. We geven je vijf van die tips, waardoor je zeker de juiste auto zult vinden.

Wat heb je precies nodig?

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wat je precies nodig hebt in een zakelijke auto. Heb je veel ruimte nodig voor passagiers en bagage? Of gaat het voornamelijk om snelheid en wendbaarheid? Als je weet waarvoor je de auto precies gaat gebruiken, wordt het makkelijker om de juiste keuze te maken. Maak daarom zeker gebruik van deze tip zodat je de perfecte zakelijke auto vindt.

Kijk naar welke leaseconstructies mogelijk zijn

Ten tweede kun je kijken naar verschillende leaseconstructies. Er zijn veel verschillende leaseconstructies beschikbaar, dus het is belangrijk om hier goed over na te denken. Welke constructie past het beste bij jouw bedrijf? Door deze vragen te beantwoorden, kom je al een heel eind in het vinden van de juiste zakelijke auto voor jouw bedrijf.

Houd rekening met de onderhoudskosten van de auto

Ten derde moet je natuurlijk ook rekening houden met de onderhoudskosten van de auto. Een zakelijke auto kan namelijk flink in de papieren lopen. Hoeveel budget heb je precies beschikbaar? Wat voor soort auto valt hierbinnen? Zodra je weet hoeveel je kwijt wilt zijn aan de onderhoudskosten van een auto, wordt het makkelijker om de juiste keuze te maken.

Bekijk de aanschafprijs

In de vierde plaats is het belangrijk om te kijken naar de aanschafprijs van de auto. Die is namelijk niet altijd even duidelijk. Soms zijn er allerlei extra kosten, zoals bijvoorbeeld provinciale belastingen of wegenbelastingen. Houd hier dus rekening mee wanneer je een offerte aanvraagt.

Wat is de garantie?

Tot slot is het ook goed om na te denken over de garantie die je krijgt op de auto. Een zakelijke auto moet immers lang meegaan, dus het is fijn als je garantie hebt op eventuele reparaties. Informeer dus goed naar de voorwaarden van de garantie voordat je een auto koopt of leaset. Op deze manier vind je altijd de juiste zakelijke auto voor jouw bedrijf.

Al met al zijn er dus een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden wanneer je een zakelijke auto gaat kopen of leasen. Door deze tips toe te passen, vind je zeker de juiste auto voor jouw bedrijf. Wij wensen je alvast erg veel succes hiermee.